JONG VOLWASSEN
Al heel jong voelde ik mij heel wijs. Alsof ik ouder was dan leeftijdsgenootjes. En dat terwijl ik altijd een jonge leerling ben geweest.
Op jonge leeftijd (14) kreeg ik een relatie. Op jonge leeftijd stopte ik met school (17). Op jonge leeftijd (18) was ik overspannen. Op jonge leeftijd (19) ging ik samenwonen. Op jonge leeftijd (21) werd ik moeder. 

INNERLIJK CONFLICT
Dat ik me wijs voelde leverde vaak innerlijk conflict op. Conflicten in de zin van; ik weet heel veel maar ik weet van alles niks. En met van alles bedoel ik dan de buitenwereld. De buitenwereld ‘interesseert’ mij grofgezegd niet. En met de buitenwereld bedoel ik het wereldnieuws, maar ook roddels, onrecht, (voor)oordelen maar ook riool tv.

Vaak voelde ik mij iemand die niets te vertellen had. Dit was dan voornamelijk in grote groepen, of tijdens het ontmoetten van nieuwe mensen, verjaardagen etc. Ondanks dat ik mij in groepen niet prettig voelde, lukte het mij altijd prima om mijzelf als extraverte persoon neer te zetten. 

Daarnaast voelde ik mij ook heel vaak iemand die wel iets te vertellen had, maar dan 1 op 1. Tijdens 1 op 1 gesprekken was er aandacht, voelde ik verbinding en diepgang.  Daarvan werd en word ik gelukkig.


ONEINDIG
Vanaf mijn 21e was ik al aan het moederen. Ik voelde mij intens gelukkig. Maar door de komst van een kleintje veranderde mijn leven ontzettend! 32 uren werken, moederen, sociaal leven onderhouden, sporten, vrouw van, vriendin van, dochter van, you know what I mean. Maar ondanks alle drukte voelde ik mij gelukkig. Intens gelukkig met dat kleine meisje in mijn leven. Maar onder dat geluk zat ook een gevoel verborgen; het geluk is er niet oneindig. Dit benoemde ik destijds ook…  

Later ‘begreep’ ik wat ik daarmee had bedoeld. Want in de jaren die volgden gebeurde er veel; overlijden van een familielid, verbouwing, verhuizing, 2e zwangerschap. 

PERFECT LEVEN
Jarenlang leefde ik het “perfecte” leven voor de buitenwereld.
Een 2 onder 1 kapwoning, 2 kids (een koningspaar), beide kids gezond, wij gezond, 2 auto’s voor de deur, een vaste baan met later een eigen bedrijf, een fijne sociale kring, goed contact met ouders en familie. Kortom wat wil je dan nog meer?

En toch, en toch kon ik niet voluit gelukkig zijn. Niet meer het geluksgevoel ervaren die ik voorheen wel had kunnen ervaren. Wat was er mis met mij? Dit kon toch niet normaal zijn? 
Het monstertje in mij sprak tot mij; wat was ik ondankbaar zeg, ik had niet hard genoeg mijn best gedaan, en had ik wel genoeg gegeven om te kunnen krijgen wat ik wilde? en wat wilde ik dan? want ik had alles al.


HUISJE BOOMPJE BABY
Ik had de status: HUISJE, BOOMPJE, BABY al bereikt!
Ik maakte begin ’15 een afspraak bij een haptonoom. Deze mevrouw had mij al eerder geholpen toen ik overspannen was geraakt op mijn 18e. Met haar ging ik mijn hersenspinsels en levensvragen bij langs. Langzaamaan krabbelde ik weer wat op. Ik kwam erachter dat ik alle ballen niet hoog kon houden.
Dat ik een keus moest gaan maken tussen mijn baan of mijn uit de hand gelopen hobby. Om daarin een beslissing te kunnen nemen ging ik naar een coach. Na enkele sessies wist ik heel goed wat ik wilde, het vuur werd aangewakkerd.

Ik koos voor mijzelf, mijn passie. En eind ’15 nam ik ontslag om van mijn hobby mijn werk te maken.

2016 Het jaar dat alles veranderde
Ik was zelfstandig ondernemer, had nog een peutertje thuis en een kleutertje op de basisschool. De tropenjaren gingen gestaag door. Maar ik? ik was volop in mijn kracht, dacht ik. Want ik was pas een paar maandjes officieel een bedrijf, ZZP-er. Totdat iemand mij vroeg: Ben jij wel gelukkig?


GELUKKIG?
Ik kon geen woord uitbrengen. Had geen antwoord. Eigenlijk had ik geen woorden. 
Dit zette mij wel aan het denken, want was ik echt gelukkig? kon ik het voelen? 
Nee ik voelde het totaal niet. Wederom was ik opgeslokt in de drukte van alledag. Ik had een paar maanden daarvoor een glazen bol uit de lucht laten vallen, maar dit was blijkbaar niet genoeg. Wederom begon dat monstertje in mij te praten en uiteindelijk te schreeuwen. Wederom belandde ik bij diezelfde haptonoom.

Al vrij snel werd duidelijk dat ze mij niet verder kon helpen in het proces waarin ik zat. Relatietherapie volgde en daarna belandde ik ook nog een keer bij die ene coach. Uiteindelijk draaide dit verhaal uit op een scheiding.

Status; Huisje, boompje, baby is gewijzigd naar
Status; Alleenstaand met 2 opgroeiende kids.

Ondanks dat dit een hele pittige keus en ervaring was, voelde het als de juiste…

The best thing you can do in life is to follow your heart. Take risks. Don’t take the safe and easy choices because you’re afraid of what might happen. Don’t have any regrets and know that everything is happen for a reason…

 

Gratis tools voor meer balans om weer meer energie, rust en geluksmomentjes te gaan ervaren.

Als je je aanmeldt voor de gratis download, krijg je ook maandelijks gratis tips & tools in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Op de volgende pagina kun je de tools gratis downloaden.