fbpx

Als klein meisje

Droomde ik van ‘het ideale’ plaatje.

Voordat ik krachtig, energiek en vol vertrouwen in mijzelf en het leven kwam te staan zoals ik nu doe, leefde ik (al van jongs af aan) vanuit mijn hoofd en maakte beslissingen die vooral logisch waren en voor zekerheid zorgden. Emoties en gevoelens werden weggewuifd of met cynisme afgedaan. Ik leerde om vooral voor anderen klaar te staan en dat hard werken nodig was om leuke dingen te kunnen doen.

Als klein meisje droomde ik van het ideale plaatje: huisje, boompje, beestje. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat als het ideale plaatje compleet was, ik gelukkig zou zijn.

.

 

 

 

 

 

 

 

.

Ik schaamde mij 

Voor dat gevoel!

Toen ik ‘het leven voor elkaar had’: Ik was getrouwd, had een koophuis, eigen bedrijf, jaarlijks op vakantie en 2 auto’s voor de deur. Voor de buitenwereld zag het er allemaal fantastisch uit. Het tegenovergestelde was waar, want ik voelde mij doodongelukkig. Een aantal jaren achter elkaar had ik periodes van een flinke dip, ik dacht dat het aan mij lag en dat ik moest veranderen. Ik heb mij dan ook heel vaak onbegrepen en eenzaam gevoeld want ik durfde mijn gevoelens niet uit te spreken want ik schaamde mij ervoor dat ik als jonge vrouw, ongelukkig was. Daarnaast zag ik vriendinnen en collega’s volop genieten van hun leven terwijl ik het leven ervoer alsof ik stilstond, geen doel voor ogen had en het mij verstikte. 

Zo kon het leven toch niet bedoeld zijn?

Dit moest toch anders kunnen? Ik voelde aan alles dat er meer mogelijk was, maar hoe dan? Ondertussen leed niet alleen mijn gezondheid hieronder maar óók mijn gezin. Ik voelde dat ik een beslissing mocht gaan maken. Zo ergens rond 2016, net nadat ik het jaar ervoor mijn vaste baan had opgezegd om van mijn uit de hand gelopen hobby mijn werk te maken, vonden er nog een aantal grote veranderingen in mijn leven plaats. Ik zette een punt achter mijn huwelijk, stopte met mijn bruidstaarten bedrijf en klopte weer aan bij mijn oude werkgever.

‘wanneer je blijft doen wat je deed

krijg je dat wat je altijd kreeg’

Juni 2018

Doordat ik mijn masker ophield en bleef aanpassen, raakte ik mijzelf kwijt!

Uiteindelijk had ik mijn leven anders ingericht, echter bleef ik doorgaan door vanuit mijn hoofd te leven. Ik was ontzettend druk met mijn leidinggevende functie in een drogisterij, co-ouderschap en een nieuwe relatie! Ik bleef mij op alle vlakken 110% inzetten omdat ik mij zo ontzettend verantwoordelijk voelde.

Doordat ik het masker van de vrolijke, enthousiaste en behulpzame Jantine bleef ophouden en mij maar aan bleef passen aan alle wensen en behoeftes van anderen, merkte ik op dat ik het allemaal niet meer trok. Ik liep leeg, was emotioneel en lichamelijk kreeg ik vage klachten. Ik was mijzelf kwijt geraakt!

Het lukte mij niet meer om aan het ideale plaatje van anderen te voldoen. Doordat ik lichamelijke signalen bleef negeren, emoties bleef wegstoppen en niet kon en durfde voldoen aan mijn eigen behoeftes en verlangens. Ben ik mijzelf compleet voorbij gelopen.

Juni 2018, ik was 30 en mentaal vastgelopen, emotioneel opgebrand en lichamelijk verkrampt.

Ik transformeerde mijn leven waardoor ik mijn vrijheid, plezier én rust weer terug terug claimde!

Dit leven

Dit leven wilde en kon ik niet langer volhouden.

Dat is ook hét moment geweest waarop ik besloot dat het anders moest. Het werd tijd om mijn masker af te zetten en mijzelf te herontdekken. Ook nu, had ik net als bij de grote beslissingen die ik eerder had gemaakt een bepaald vertrouwen in mijzelf. Ergens in mijn buik was er een sprankeltje hoop, dat alles weer goed zou komen. Die sparkle, dat gevoel, dat voelde heel fijn, licht en warm.

Al wist ik op dat moment nog niet ‘hoe’ ik leerde vertrouwen op het gevoel in mij. Ik geloof dan ook dat ons gevoel ons beste raadgever is waar we op mogen leren vertrouwen.

Tegenwoordig zie ik de burn-out als een cadeautje! Want het heeft ervoor gezorgd dat ik mij in een razendsnel tempo op zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel vlak ben gaan ontwikkelen! Waar ik eerst jarenlang mijzelf voorbij liep en dacht dat ik het allemaal alleen moest doen, besloot ik nu hulp in te schakelen. Iemand die mij kon helpen weer in contact te brengen met mijzelf. Ik besloot te investeren in therapie, coaching, online trajecten en alle opdrachten, inzichten en informatie direct eigen te maken en in mijn leven te integreren.

It’s time 

to sparkle & shine!

Nu, bijna 2 jaar nadat ik te maken kreeg met mijn eigen lifeevent, ben ik op een plek in mijn leven beland waarbij ik mij heel goed voel. Ik ben gelukkig, voel mij voldaan en leef meer vanuit mijn gevoel. Ook is er een enorme passie voor persoonlijke ontwikkeling ontstaan. Ik weet wie ik ben, maak keuzes vanuit gevoel en doe de dingen die ik leuk vind en die mij voldoening en energie geven. Ik leef mijn leven op mijn eigen voorwaarden, kies voor dat wat ik echt belangrijk vind ongeacht hoe een ander daarover denkt wat ervoor zorgt dat ik mij heel vrij voel. Vrij van negatieve gedachten, vrij van overtuigingen en vrij omdat ik weet dat er al-tijd een keuze mogelijkheid is!

Afgelopen jaar bouwde ik mijn eigen business van binnenuit op, vanuit passie en purpose! Ik help nu andere vrouwen en onderneemsters to be om óók vanuit intuïtie te leven, uit te zoomen en te kiezen voor waar hun hart sneller van gaat kloppen én dit pad naar vrijheid, geluk én plezier te gaan bewandelen.

Dit doe ik door middel van een unieke combinatie van NLP, Inuïtieve coaching en Reiki; de drie belangrijkste tools die ik heb samengevoegd en mij hebben geholpen op mijn pad. Het is mijn missie om jou te laten zien dat het leven bedoeld is om ‘gewoon’ jezelf te zijn. Want alles zit al in jou! Jij bent goed genoeg! En jij bent het waard! 

Ik gun het iedere vrouw om krachtig en vol vertrouwen in haar leven te staan. Want zodra zij zichzelf gaat waarderen, gaat leven vanuit verbinding met zichzelf, en gaat luisteren naar haar eigen behoeftes en verlangens, dan straalt ze dit ook uit!

Mijn missie

is om vrouwen te inspireren hun eigen innerlijke spark te her-ontdekken waardoor ze krachtig en vol vertrouwen in het leven staan.

Echt Jantine


This
or That

Zomer / Winter 

Strand / Bos 

Kat / Hond 

Film / Boek

Sneakers / Hakken 

Zoet / Hartig 

Introvert / Extravert 

Praten / Luisteren 

Koffie / Thee 

Zonvakantie / Skivakantie


Mijn favorieten

Mijn 2 kinderen

Lekker uit eten & lunchen

Wandelen (in het bos) met vriendlief

Taartjes bakken en eten

Klussen in huis

Koken met HelloFresh

Creatief bezig zijn

Kletsen met vriendinnen

Persoonlijke ontwikkeling

Met chocola, thee en boek op de bank!

Samen aan de slag

Voel jij ook een ‘ja’ om de creator te zijn van jouw eigen leven? Om te groeien als mens? Om innerlijke rust en balans te ervaren om zo nog meer te genieten van je leven? Kijk dan welke manier het beste bij jou past.

Ga mee op ontdekkingsreis
Samen creëren we in 4 maanden een stevig fundament van jouzelf! Meer rust, energie als ook voldoening en vrijheid in je leven! Je ontdekt wie je bent, wat je wil en wat jij kan. Een compleet programma ontwikkelt vanuit mijn eigen ervaring en opleidingen.

De eerste stappen naar verandering

Wil je al een tijdje stappen zetten maar weet je niet waar te beginnen? Tijdens het Boost yourself traject creëer je helderheid en focus waardoor het gemakkelijker is je eerste stappen te zetten die kloppend zijn voor jou.

5-daagse Lief voor Jezelf Challenge

Elke dag ontvang je een opdracht in je mailbox.

Als je je aanmeldt voor deze gratis challenge, krijg je ook maandelijks de gratis inspiratiemail in je inbox. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens. Voor meer informatie bekijk de privacyverklaring.

Yes, je hebt je succesvol aangemeld! Je ontvangt de eerste mail met opdracht in je inbox.